5 ting du skal have inden du flytter hjemmefra

Vil du gerne flytte hjemmefra, men er du i tvivl, om du er klar til det? Så kan denne artikel hjælpe dig. Vi gennemgår nemlig her 5 vigtige ting, som du skal have styr på, inden du skal flytte hjemmefra.

Penge til depositum

For de fleste er den første bolig en lejebolig. For at kunne flytte ind i en lejebolig skal du betale et depositum og ofte også forudbetalt leje. Det kan hurtigt løbe op i en 20-30.000 kroner, alt efter hvor dyr din lejlighed er. Som studerende kan det være svært at skaffe så høje beløb. Derfor kan det være en god idé at spare sammen i god tid, så du kan nå at spare penge sammen. For nogles vedkommende har de en børneopsparing, som de kan gøre brug af.

En seng

Den næste ting som du bare skal have er en seng. Hvis du ikke lige har råd til en seng her og nu eller ikke føler, at dit behov er til det, kan du også nøjes med en sovesofa. Her får du 2 ting i en, og du kan derfor spare nogle penge. Som en bonus har du en ekstra sengeplads, når du på et tidspunkt køber en seng.

En sofa

Life-Of-Pix / Pixabay

Som ung vil der ofte komme venner på besøg. For at I ikke skal sidde på stole, skal du have en sofa. Det er bare mere hyggeligt. Som nævnt i afsnittet ovenfor, kan du med fordel vælge en sovesofa, hvis dit budget er begrænset. Vil du gerne bare have en billig sofa, kan du gøre en god handel, hvis du finder en brugt på DBA, Gul og Gratis og lignende databaser. Skal du have en ny sofa, skal du som minimum regne med at skulle betale et par tusinde kroner.

Udstyr til køkkenet

Køkkenudstyr er en anden essentiel ting, når det kommer til at flytte hjemmefra. Har du ikke en gryde, pande, el-kedel og så videre, kan det hurtigt blive træls for dig at bo alene. For ikke at blive begrænset i køkkenet, skal du have noget forskelligt køkkenudstyr. Et godt tip er at køre i Ikea og købe det hele på en gang. Her er køkkenudstyret nemlig rigtig billigt.

Lys

Det er i de færreste lejeboliger, at der er lys. Du skal derfor ud at købe lamper. Når du er på jagt efter belysning, kan du opnå en økonomisk besparelse ved at købe elsparepærer. Gør du ikke det, kan du hurtigt ende med en dyr el-regning. Er det første gang du flytter ud, så kan du købe lamper, som du kan rykke rundt. Det er billigere, og du behøver ikke lige så mange.

Lån penge når du flytter hjemmefra

For at kunne finansiere at flytte hjemmefra, kan det ofte være nødvendigt at låne penge. Som studerende kan det være svært at få lov at låne penge i banken, hvis du ikke tjener så meget mere ud over din SU. Her kan det være et alternativ at låne penge online. Her er behandlingstiden kort og kravene lavere. Dog skal du forvente, at omkostningerne ved lånet er lidt højere, end de er i banken. Husk altid at være sikker på, at du kan betale lånet tilbage igen til den aftalte tid. Ellers vil lånet blot blive endnu dyrere, og så risikerer du at havne i RKI. Et godt tip er også at ansøge flere forskellige lån. Du får nemlig først de endelige vilkår, når du er blevet godkendt til at lån penge nu.