Er negativitet værd belønning og anerkendelse

Project Management er en Askepot besættelse. Nick Garratt kender det kun alt for godt. Han har til at bruge ikke blot sin planlægning og organisatoriske færdigheder til at holde team af ingeniører og teknikere på tidsplanen, har han også at være bærer af dårlige nyheder og motivator alt i én pakke. Til toppen det hele, er stjerner af projektet altid designerne og demonstranterne. De uundgåeligt modtager de fleste af rampelyset og er normalt først i linje for ros.

Hvornår er det mere vigtigt at anerkende indsatsen, som en hel gruppe mere end nogen af personerne i teamet? Team arbejde er ikke en eksakt videnskab. Der har været teorier postuleret i mange år om at team-arbejde og det er vigtigt at overveje, når der beskæftiger sig med anerkendelse af team præstation, at selv inden for et team af, eksempelvis ingeniører du ikke kan kun være på udkig for at belønne deres evne til at producere gode tekniske løsninger.

Dr Meredith Belbin har defineret team roller at, for eksempel forskellige ingeniører spiller i teamet. Han siger, at vi har to job i et projekt.

Den tekniske rolle, at du er uddannet til at udføre

Rollen team, der tillader dig at bidrage til projektet på andre måder

Hvis du kun indsamle anerkendelse oplysninger i slutningen af projektet kan du observere kun et par af det team, der vil blive involveret i de afsluttende faser.

Belbin definerer 8 Team roller: Completer, koordinator, Monitor Evaluator, iværksætter, Resource Investigator, fræser, Teamworker og specialiserede alle har deres positive træk, men nogle kan synes mere negativ end andre.

Completers

Disse mennesker er klassificeret som Completer-spillere på holdet. Deres øje for detaljer og evne til at tjekke og dobbelttjekke er godt tilpasset til denne aktivitet, men kan ses så kræsen.

Monitor Evaluator

Monitor evaluatorerne er af natur ædru skeptikere, der vil fungere som et anker for alle blå himmel tænkning. Deres rolle i teamet er nøglen til at opnå en realistisk og gennemførlig løsning, men de opnår dette ved at være frygtelig exciterede og kritisk.

Fræser

De får jobbet gjort ved at være bombastisk og krævende, det er den eneste måde de ved hvordan. En fræser er bygget på den måde, fordi de er fed og noget hensynsløs; Træk nødvendigt at operere i en verden af usikkerhed, som de bebor.

Teamworker

Rolig, afgående Teamworker typer er meget god til at holde holdet stabil ved at massere de bekymringer og bekymringer af holdet og minimere friktion, hvor de kan. Som erhvervsdrivende de kan synes at være ubeslutsom under pres og du kunne afvise dem som værende ineffektive.

Bliv ikke fristet til at bruge din egen dom om individuel præstation i et team miljø, hvis du er en udenforstående iagttager. Chancerne er du vil aldrig kunne udrede, der rent faktisk gjorde det gennem deres egen indsats. Folk som Nick Garratt kan faktisk have været afgørende for at undgå katastrofen mange gange i løbet af projektet, gemme selskabet tusindvis hvis ikke millioner.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.